Οι κυβερνοεπιθέσεις υψηλού προφίλ θα οδηγήσουν τις εταιρίες του Η.Β να κάνουν ασφάλιση για διαδικτυακούς κινδύνους

Η British Airways, η Boots και το BBC δέχτηκαν επιθέσεις σε  ευαίσθητα δεδομένα των  εργαζομένων τους, ενώ το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είχε  επίσης χακαριστεί σε πρόσφατες επιθέσεις.

Ο αυξανόμενος αριθμός κυβερνοεπιθέσεων υψηλού προφίλ θα ωθήσει το ενδιαφέρον των εταιρειών να συνάψουν ασφάλιση για να προστατευτούν από εκτεταμένες απώλειες, ανέφερε  η GlobalData.

Η έρευνα GlobalData’s 2022 UK Insurance SME Survey διαπίστωσε ότι το 12,1% των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο κυβερνοασφάλισης το 2022. Αυτό είναι τόσο χαμηλό λόγω του μεγάλου ποσοστού ατομικών επιχειρήσεων στην κατηγορία ΜΜΕ, καθώς το ποσοστό αυξάνεται στο 52,6% μεταξύ των μεσαίων επιχειρήσεων  50–249 εργαζόμενοι.

Αυτή η ιστορία είναι πιθανό να αυξήσει τη διείσδυση στον κυβερνοχώρο, καθώς το 25,9% των ΜΜΕ που κατείχαν ασφάλιση στον κυβερνοχώρο το 2022 την αγόρασαν λόγω των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για κυβερνοεπιθέσεις.

Ο Ben Carey-Evans, Senior Insurance Analyst στην GlobalData, σχολιάζει: «Οι Financial Times ανέφεραν ότι η πρόσφατη επίθεση έγινε από μια ρωσόφωνη εγκληματική συμμορία, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία ότι πρόκειται για επίθεση που χρηματοδοτείται από το κράτος.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες προτροπές προς τους ασφαλιστές να αποκλείσουν τέτοιες επιθέσεις από την παραδοσιακή κάλυψη στον κυβερνοχώρο λόγω του αυξημένου κινδύνου από γεωπολιτικά γεγονότα.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Lloyds of London συμβούλεψε τις ασφαλιστικές εταιρίες να αποκλείσουν από τις καλύψεις  τις επιθέσεις που ενθαρρύνουν ηγεσίες των κρατών ως τρόπο ελέγχου του επιπέδου αυτού  του κινδύνου στον οποίο εκτίθενται, και αυτή η τελευταία επίθεση είναι πιθανό να αυξήσει περαιτέρω τις εκκλήσεις για κάτι τέτοιο».

πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε :

Scroll to Top

Βρείτε εξατομικευμένη προσφορά για το αυτοκίνητό σας

Μαζί θα βρούμε εύκολα και γρήγορα την καλύτερη προσφορά για την ασφάλιση του οχήματός σας.