Ασφάλιση οικίας για 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ του 2024

Το σχέδιο νόμου (ΦΕΚ Α 136/29.07.2023 ο Ν. 5045.2023) προβλέπει σε όποιον έχει ασφαλίσει το σπίτι του για 12 μήνες, έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Παρακάτω τα βασικά σημεία του νόμου:

  1. 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα φυσικών προσώπων τα οποία ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα, σε εταιρεία εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, που τηρείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος.
  2. Η μείωση του φόρου παρέχεται εφόσον η αξία της ασφαλισμένης κατοικίας δεν είναι χαμηλότερη των 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει ολόκληρη – 100% – την αξία του ακινήτου.
  3. Η έκπτωση είναι ανάλογη με τη διάρκεια της ασφάλισης, όχι όμως μικρότερη των τριών μηνών.
  4. Στην περίπτωση που η διάρκεια της ασφάλισης του ακινήτου είναι μικρότερη του ενός έτους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ προσαρμόζεται αναλογικά. Δηλαδή για ασφάλιση 12 μηνών η έκπτωση ανέρχεται σε 10%, για 9 μήνες μειώνεται στο 7,5%, για 6 μήνες στο 5% και για 3 μήνες στο 2,5%. Επομένως, όσοι ασφαλιστούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2023 δικαιούνται την έκπτωση τριμήνου (2,5%).

Η ασφαλιστική εταιρεία ERGO σας προσφέρει την τρέχουσα περίοδο επιπλέον έκπτωση 30% στα ήδη ανταγωνιστικά ασφάλιστρα του κλάδου κατοικίας. Επίσης με την ασφάλιση της κατοικίας σας στην ERGO, δικαιούστε επιπλέον 15% έκπτωση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας.

Εκμεταλλευτείτε την πρότασή μας και προστατέψτε την περιουσία σας έναντι φυσικών κινδύνων. Για να κοιμάστε ήσυχοι σήμερα και στο μέλλον.

Κοινοποιήστε :

Scroll to Top

Βρείτε εξατομικευμένη προσφορά για το αυτοκίνητό σας

Μαζί θα βρούμε εύκολα και γρήγορα την καλύτερη προσφορά για την ασφάλιση του οχήματός σας.